מוזיקה ותודעה
כנס מדע ותודעה ה-16
הקלטה זמינה לצפייה
בונוס לכולם - הספר "אתם המוזיקה - ד"ר ויקטוריה וילאמסון" - מחקרים על השפעת המוח על המוזיקה - בהנחה
לצפייה בכנס מדע ותודעה ה-16 "מוזיקה התודעה"
מבצע 70 ש"ח - במקום 110 ש"ח
הנחה של 10% למשלמי דמי חבר שנתיים בסך 280 ש"ח באתר המכון למדע ותודעה
מוזיקה ותודעה
תחום הריפוי באמצעות מוזיקה וצלילים מתפתח במהירות מתגברת. שיטות וטכנולוגיות המשתמשות בצלילים, קול וסאונד לריפוי ויצירת שינוי רגשי ותודעתי הופכות נגישות, ונותנות מענה למצבים שבעבר רק תרופות ותהליכים ארוכים יכלו להשפיע.
בכנס 'מוזיקה ותודעה' נתחיל להבין את העוצמה האדירה והדרכים המגוונות לשפר את חיינו בעזרת מוזיקה בעזרת חוקרים, חלוצים, רופאים, מוזיקולוגים, ומטפלי הסאונד מהמובילים בתחום בארץ ובעולם. בין הנושאים שיועלו בכנס:
מה אפשר לרפא ולשנות באמצעות מוזיקה צלילים וקול?
האם מוזיקה מאפשרת גישה למצבי תודעה גבוהים יותר?
האם אפשר לרפא דיכאון ומצבי נפש בעזרת מוזיקה?
איך אפשר לרפא טראומות בעזרת סאונד?
ומהם המחקרים האחרונים על ההשפעת מוזיקה על יחסים?
תכנית הכנס
מושב ראשון
10:00-10:10
ד״ר אלון רטר - מנהל המכון
דיברי פתיחה והצגת המכון ופועלו
10:10-10:30
גיל טטרו
מוזיקה - עתיד הריפוי והרחבת התודעה
10:30-10:50
ד"ר אורי לשמן
המוזיקה ככלי לדיאלוג
10:50-11:10
ד"ר דקלה כרם
חקירה וצמיחה אישית באמצעות האזנה למוזיקה
11:10-11:30
שירי גורפינקל
נפלאות הקול - הרצאה חוויתית
11:30-11:50
הרב ד"ר נתן אופיר
מוזיקה ומדיטציה יהודית: מהכינור הנשמתי של הראי"ה קוק עד לסודות המוזיקה של הרב שלמה קרליבך
11:50-12:10 הפסקה
מושב שני
12:10-12:30
עמית אברון
כיצד המנגנון המוחי מפענח מוזיקה ומגיב אליה?
12:30-12:50
טל בן אור
הרוח שבחומר - על האופן בו בני האדם קולטים ומבינים מוסיקה
12:50-13:10
אברהם בן אור
ריפוי עם רטטי הקערות הטיבטיות
מושב שלישי
13:10-13:30
פרופ' משה בן סימון
מוזיקה לטיפול בטראומה
13:30-14:00
ג'ון סטיוארט ריד - אורח בינלאומי מהמובילים בעולם בתחום הריפוי הנפשי והפיזי במוזיקה
מוזיקה במקום תרופות (באנגלית)
14:00-14:20
סאונד שאוור (הידי ליברמן ומאיה גור-נווה)
מסע בין הצלילים - השפעת הצלילים על השדה האנרגטי
14:20-14:30
גיל טטרו
סיכום הכנס והכוונה לחדרים
14:30-15:00
פורום שאלות ותשובות
חדר נפרד לכל מרצה
המחיר לכרטיס:
מחיר מבצע
70ש"ח
מחיר רגיל
110ש"ח
• 10% הנחה לעמיתי המכון ששילמו דמי חבר שנתיים (280 ש"ח)
• כל ההכנסות מוקדשות לפעילות המכון הבינתחומי למדע ותודעה
לצפייה בכנס מדע ותודעה ה-16 "מוזיקה ותודעה"
המרצים בכנס
ד"ר אלון רטר
alonretter@gmal.com
פתיחת הכנס והצגת המכון
המכון למדע ותודעה מאגד כ-500 מדענים וחוקרי תודעה מכל התחומים שמאמינים שאפשר להוכיח מדעית קיומו של כוח עליון, שכולנו מחוברים. המכון מהדהד תדר של אחדות. יעדיו - עריכת ומימון מחקרי מדע ותודעה, יצירת קהילת חוקרים בנושא, עריכת כנסים ואירועי מדע ותודעה ובטווח הארוך הקמת אוניברסיטת מדע ותודעה. לדעתנו, למכון חשיבות היסטורית בחיבור בין מדע ורוח / אמונה / דת ובהגברת החיבור והאחדות בארץ ובעולם.
אודות המרצה
מנכ"ל המכון הבינתחומי למדע ולתודעה. דוקטורט (Ph.D) בפיסיקה (התמחות באסטרונומיה) מאוניברסיטת ת"א. פוסט דוקטורט ועמית מחקר באנגליה, אוסטרליה וארה"ב. עבד 12 שנים כמהנדס מחקר ופיתוח בתעשייה האווירית ובסטארטאפים. פרסם 63 מאמרים. מחקריו זכו להכרה עולמית ולכתבות ב–BBC ,New York Times Science. הוביל מספר פרוייקטי מחקר בינלאומיים. המציא שני פטנטים בעלי פוטנציאל מסחרי של מאות מיליוני דולרים כולל פיתוח דור העתיד של מכ"מי ההגנה על מדינת ישראל. מפתח תורת גרביטציה חדשה שמסבירה את הבעיות הגדולות בפיסיקה – החומר החשוך והאנרגיה האפילה, ע"י התודעה (הצופה). פיתח ענף חדש במדע - מודל האסטרו- סוציולוגיה שקושר במפתיע בין אנשים וכוכבים. עבר טיפולים וקורסי הסמכה במגוון שיטות אלטרנטיביות והיו לו מספר מדריכים רוחניים. מטפל ב-NLP, דמיון מודרך וריפוי נשמתי של הלב.
גיל טטרו
giltetro3@gmail.com
מוזיקה - עתיד הריפוי והרחבת התודעה
תחום הריפוי והעלאת התדר האישי באמצעות מוזיקה וסאונד התפתח בעשור האחרון משמעותית, וההכרה בכוחם העצום של הצלילים להשפיע על ההרגשה והתפקוד שלנו מתחיל להתגלות ולקבל סימוכין מדעיים. כעת יותר ויותר אנשים מודעים לכך שמוזיקה היא לא רק בידור אלא ממש כלי טיפולי רפואי נטול תופעות לוואי. למוזיקה השפעות חשובות שמסייעות להחלמה, לשיקום תפקודים פגועים ולתקשורת. יש לה יכולת להשפיע משמעותית על המצב הנפשי והפיזי, ואף על פעילות המוח. הסאונד מאפשר לנו להיכנס לממלכת הפנימיות שלנו, להחזיר את ההרמוניה הפנימית, להתכוונן מחדש ולעיתים אף להתחבר למקור, ולמקור שבתוכנו. ישנם סוגים מגוונים של טיפול סאונד, כל אחד עם איכויות והשפעות משלו. בהרצאה נכיר את היתרונות של טיפולי הסאונד, המוזיקה והקול השונים, ואת מרחב הריפוי, השחרור הרגשי והרחבת התודעה ששימוש מודע במוזיקה יכול לאפשר לנו.
אודות המרצה
מרצה ומנטורית להרחבת התודעה ויציאה מהאוטומט, בעלת תואר לפסיכולוגיה מאוניברסיטת UCLA ארה"ב. זמרת-יוצרת לשירה תודעתית המכוונת זרקור אל הפנימיות, השיקה את אלבומה השני 'ברגע שבין העבר לעתיד'. מובילה פרויקט של מוזיקה ותודעה, Stay Tuned , המבהיר את הקשר בין צלילים, מוזיקה ותדרים לתחושות ורמת התודעה, ומאפשר ליחידים ולארגונים לחוות דרכים חדשות להשפיע על ההרגשה ורמת האנרגיה בעזרת מוזיקה וסאונד.
ד"ר אורי לשמן
orileshman@gmail.com
המוזיקה ככלי לדיאלוג
כיצד נוכל לרתום את כוחה של המוזיקה כדי ליצור שפה חדשה שתעזור לנו להתחבר, לתמוך ולחזק איש את רעהו גם כשמדובר בהבדלי תרבות, מגזרי וגיל. בהרצאה זו מדגים ד"ר לשמן את שיטת "המוזיקה ככלי לדיאלוג" שפותחה באוניברסיטת ת"א, המאפשרת ומעודדת חשיפה אישית עמוקה בעזרת מוזיקה ושירים שמשמעותיים לנו. אלה מהווים קטליזטור רב עצמה שמאפשר לספר את הסיפור האישי שלנו, להקשיב ולהכיל סיפורים אישיים של אחרים ולפעול ביחד ברוח של נתינה ותמיכה הדדית, שהם חיוניים לחיים ביחד.
אודות המרצה
מלחין, מנצח, מוזיקולוג ומרצה בכיר בתחומי המוזיקה, החינוך והחברה במוסדות אקדמיים מובילים בישראל, ביניהם אוניברסיטת תל אביב ואוניברסיטת רייכמן, מנהלה של "היוזמה לקידום דיאלוג באמצעות המוזיקה" בביה"ס לחינוך באוניברסיטת ת"א ושותף במיזם החברתי "מוזיקה ככלי לדיאלוג". ד"ר לשמן שם לו למטרה להשתמש בכוחה של המוזיקה כדי לשפר תהליכים חברתיים, חינוכיים ותרבותיים בישראל ובעולם. ללשמן קריירה עשירה בתחומי היצירה, הביצוע והניהול המוסיקלי, ניצח על תזמורות ובתי אופרה רבים בארץ ובעולם, ניהל פסטיבלים למוזיקה ויצירותיו מנוגנות בארץ ובעולם. כמו כן, עוסק רבות בהלחנת שירי משוררים וזכה בפרסים שונים כפרס שרת התרבות ופרס קרן רבינוביץ’.
ד"ר דקלה כרם
dikla.kerem@gmail.com
חקירה וצמיחה אישית באמצעות האזנה למוזיקה
בהרצאה זו ניחשף למודל טיפול ייחודי באמצעות מוזיקה הנקרא GIM. מודל זה עוסק בדימויים, רגשות, מחשבות ואסוציאציות שעולים בנו באופן ספונטאני בעקבות האזנה למוזיקה (תוך מעבר למצב מודעות אחר), כאשר המטפל/ת מסייע/ת למטופל/ת לעבד חומרים אלו ולהפוך אותם למשמעותיים עבורו/ה. השיטה נוסדה בארה"ב על ידי מוזיקאית ומטפלת במוזיקה בשם הלן בוני בתחילת שנות ה-70. השיטה מסייעת לאנשים לעשות אינטגרציה בין האספקטים המנטליים, הפיזיים והרוחניים כדי להשיג איכות חיים טובה יותר. בהרצאה אספר בקצרה על המודל ומקורותיו, כיצד הוא עובד, המוזיקה שמשתמשים בה, ומי יכול להיעזר במודל זה.
אודות המרצה
ד"ר דקלה כרם היא מטפלת במוזיקה וותיקה עם ניסיון קליני של שנים רבות עם מגוון אנושי בגילאים שונים. היא ניהלה את המגמה לתרפיה במוזיקה באוניברסיטת חיפה במשך שש שנים, והיתה שותפה לבניית התכנית ולפתיחתה לפני כ -12 שנים. כיום היא מטפלת בילדים, מתבגרים ומבוגרים, מדריכה הורים ומטפלים במוזיקה בקליניקה פרטית בזכרון יעקב. היא "מדריך בכיר" ביה"ת, חברה באיגוד הישראלי לפסיכותרפיה, חברה בדירקטוריון של ה- EAMI European Association of Music and Imagery, מדריכה בביה"ס לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה, וכן מלמדת במסגרות שונות. בכנס יה"ת ביולי 2021 קיבלה תעודת עמיתת כבוד מיה"ת כאות הוקרה על פעילותה לאורך השנים.
שירי גורפינקל
shirigu@gmail.com
נפלאות הקול - הרצאה חוויתית
לאורך ההיסטוריה ועוד מהתרבויות העתיקות השתמשו בקול ובשירה לריפוי והשפעה על גופו ונפשו של האדם. בהרצאה החוויתית "נפלאות הקול" נצא למסע בו נגלה פרטים מרתקים אודות הקול ואיכויותיו מימי האדם הקדמון ועד ימינו אנו, נתנסה בהשפעת הקול על תחושתנו האישית, ונקשיב לשירה שמאנית.
אודות המרצה
מרפאה בקול וזמרת יוצרת, מנחה סדנאות בארץ ובחו"ל לריפוי, התפתחות וטרנספורמציה דרך קולנו, בחיבור עם הגוף, הרגש והנשמה. מטפלת ומלווה תהליכים לריפוי רגשי ופיזי דרך קול, אנרגיה והתת מודע. מטפלת בביו-אנרגיה, תטא-הילינג ושמאניזם. בוגרת לימודי משחק ובעלת תואר שני MFA באומנות התיאטרון, אוניברסיטת תל אביב. מתוך לימודי התואר השני נולדה יצירתה "איזבל ואליהו", המבוססת על חקר התיאטרון הפולחני. חניכתה של השמאנית White Eagle מאלסקה, איתה הנחתה יחד במהלך "Sacred Sound Healing Tour" משותף באירופה. ובנוסף,השנה יצא לאור ספר ביכוריה לילדים- "הארנב שנמאס לו מזנב וחבריו" בהוצאת ספרי ניב.
הרב ד"ר נתן אופיר
natanophir21@gmail.com
מוזיקה ומדיטציה יהודית: מהכינור הנשמתי של הראי"ה קוק עד לסודות המוזיקה של הרב שלמה קרליבך
מהכינור הנשמתי של הראי"ה קוק עד "הַנְּשָׁמָה לָךְ" של הרב שלמה קרליבך
"הכינור הנשמתי שלנו הומה" כך כותב הראי"ה קוק ביומנו האישי המכונה "שמונה קבצים". הוא ממשיך ומתאר את "הקשבותיו שהוא מקשיב את הד קול האצילות העליונה" (ח, טו). בהרצאה זו אנסה לפענח את המשמעויות של שפתו הקבלית-פיוטית של הראי"ה ולאתר את כינויי הלשון המוזיקיאליות הרומזות להתנסויות "מדיטטיביות". בחלק השני של דברי אשווה את שירי הנשמה של הרב שלמה קרליבך כגון באלבומו הראשון הַנְּשָׁמָה לָךְ בהם המלים לקוחות מהמקורות אך בידי ר' שלמה מקבלות פרשנות חדשה של כמיהת הנשמה ממקור נשגב בהיכל הניגון השמיימי. ר' שלמה חיבר מאות שירים שהודבקו לפסוקים מסידור התפילות ומהתנ"ך ובמיוחד מספר תהילים. הוא גם כתב שירים מקוריים באנגלית בעזרת חסידיו ההיפים מחפשי הרוחניות ובהם הביע את כמיהת הנשמה בצורה מוזיקאלית. נסיים בהצעה לבחון מחדש את הסוד המדיטטיבי בניגוני ר' שלמה וגם ביומנו האישי של הראי"ה.
אודות המרצה
קיבל דוקטורט מהאוניברסיטה העברית בירושלים בפילוסופיה יהודית והסמכה לרבנות מהרבנות הראשית לישראל, שימש כרב של האוניברסיטה העברית במשך 16 שנה עד 1998, וניהל את המכון "מאורות" למדיטציה יהודית לאור הנוירופסיכולוגיה. בעשור האחרון הוא שימש כראש המחלקה לאנגלית באמונה המכללה האקדמית לאמנויות וכמרצה באנגלית אקדמית באוניברסיטאות ובמכללות שונות.
עמית אברון
amitavron@hotmail.com
כיצד המנגנון המוחי מפענח מוזיקה ומגיב אליה?
אילו חומרים מופרשים במוח כשאנו נהנים ממוזיקה? מה גורם ל-"עור הברווז" שאנו חשים ברגעי שיא מוזיקליים? כיצד משתמשים בה לשינויי התנהגות צרכנית, להגברת היצירתיות, להפחתת אלימות, ואף כאמצעי להגברת האטרקטיביות.
אודות המרצה
חוקר מוח ומוזיקה. מרצה באוניברסיטה הפתוחה בתחום הפסיכולוגיה ומדעי המוח ב 16 השנים האחרונות. בוגר תואר שני MA - נוירופסיכולוגיה, אוניברסיטת חיפה, ותואר שני MA ב- "מוח מוזיקה ותודעה" Music Mind and Brain באוניברסיטת Goldsmiths בלונדון.
טל בן אור
talbenor.music@gmail.com
הרוח שבחומר - על האופן בו בני האדם קולטים ומבינים מוסיקה
מוסיקה נמצאת בכדור הארץ משחר האנושות ומאפשרת לכל אדם לבטא ולהבין את עצמו ואת העולם סביבו באמצעותה. כיצד אנו מבינים מוסיקה? כיצד המוסיקה נתפסת על ידנו? ובאיזה אופן הקשר שבין האדם למוסיקה השתנה לאורך הדורות? כמן כן נגלה כיצד הטכנולוגיה בימנו משפיעה על חיבור של האדם למוזיקה ועל ההשפעה של המוזיקה עלינו? הרצאה כוללת הדגמות והתנסויות של השפעותיה המגוונות של סוגי המוזיקה השונים על האדם.
אודות המרצה
בעל תואר ראשון ושני בחינוך מוסיקאלי מהאקדמיה למוסיקה ירושלים. התזה לתואר השני 'הזרם השלישי באינטראקציה מוסיקאלית', מביאה תודעה והבנה חדשה של המוסיקה כיום. מוסיקאי החוקר את החיבור שבין מוסיקה לבני האדם. במשך כ30 שנה בחינוך הפורמלי והבלתי פורמלי בהם ניהול מוסיקאלי של הקונסרבטוריון העירוני בחולון, וניהול אומנותי וכללי של המרכז לאומניות יד חריף (מ.א מטה יהודה) בעלים של מוסיקה בחיים – הרצאות וסדנאות בנושא מוסיקה מחוללת שינוי. בעלים מיסד ושותף למיזם מי לסול בי"ס למוסיקה למבוגרים.
אברהם בן אור
avraham.benor@gmail.com
ריפוי עם רטטי הקערות הטיבטיות
לצלילי הקערות הטיבטיות עוצמות ריפוי עמוקים על תודעתנו ועל נפשינו. בהרצאה זו נלמד ונחוש כיצד משפיעים הצלילים על גוף האדם, כיצד משפיעים על מים ועל הנוזלים בגופינו, נבין מהי השפעת תדר הצלילי על מוחנו ועל גופינו על פי תורת הרטט, כיצד מותאמים הצלילים למרכזים האנרגטיים בתוכנו, וכן איך משתמשים בקערות הטיבטיות לריפוי פיזי נפשי ורוחני, ושינוי מצבי תודעה.
אודות המרצה
מטפל ומנגן מעל ל 20 שנה עם קערות טיבטיות וגונג, מלמד, מטפל, מעביר סדנאות קורסים ותהליכי מודעות בארץ ובחו"ל. מוציא מסעות התבוננות לנפאל. בוגר הקולג הישראלי לרפואה טבעית. מתעסק עם ריפוי ושינוי מצבי תודעה עם רטטי הקערות הטיבטיות מעל ל 20 שנה.
פרופ' משה בן סימון
moshe.Bensimon@biu.ac.il
מוזיקה לטיפול בטראומה
מוזיקה הינה בעלת השפעה ייחודית על בני אדם משום שהיא נוגעת בנימי הנפש העמוקים תוך עקיפת המסננת הלשונית-קוגניטיבית. המודעות העצמית של הפרט באשר למשמעות הסובייקטיבית של המוזיקה בעת אלתור, הלחנה או האזנה למוזיקה, עשויה להרחיב את התודעה ולכך משמעות טיפולית. צורה כזו של השפעה נחוצה במיוחד במצב פוסט-טראומטי שבמהלכו נפגש האדם בעוצמה חזקה עם חושיו ואלה עלולים לעמעם את התודעה. ייחודיות התרפיה במוזיקה במצבי טראומה באה לידי ביטוי בגרייה החושית המקבילה לערוץ בו קוּדדו תבניות הזיכרון הטראומטי. באמצעות המוזיקה ניתן להשיג מספר מטרות טיפוליות שחלקן עשויות להרחיב את התודעה בעבודה עם נפגעי טראומה: הרגעה, יצירת מרחב משחקי, הבעה עוצמתית של רגשות, הקניית תחושת שליטה וסינכרוניזציה בין-אישית. במהלך ההרצאה יוצגו ממצאים מרכזיים אשר ילוו בסרטונים לצורך הדגמה מתוך מחקר שבחן את תהליך הטיפול במוזיקה עם קבוצת חיילים נפגעי הלם קרב.
אודות המרצה
פרופסור במחלקה לקרימינולוגיה. עמד בראש התוכנית לקרימינולוגיה שיקומית לתואר שני שנים רבות. בהיותו קרימינולוג, ויקטימולוג ותרפיסט במוזיקה, מחקריו עוסקים בקשר שבין מוזיקה ותוקפנות וכן בתרפיה במוזיקה עם אסירים ועם קורבנות טראומה.
ג'ון סטיוארט ריד - אורח בינלאומי
מהמובילים בעולם בתחום הריפוי הנפשי והפיזי במוזיקה
john@sonic-age.com
מוזיקה במקום תרופות (באנגלית)
הרצאה פורצת הדרך עם מדען האקוסטיקה ג'ון סטיוארט ריד, ממציא מכשיר הסימאסקופ, אשר חוקר את התעלומות ואת פוטנציאל הריפוי של המדע הקולי ואת הדפוסים הסימטיים המשפיעים על בריאותנו ברמה התאית. בהרצאה פורצת דרך זו תגלו את מדע הריפוי והתהודה המשלב מדע, אמנות וסאונד, ואת התגובות הביולוגיות המשקמות שיכולות לכייל מחדש ולאזן את מערכות הגוף שלכם בעזרת האזנה למוזיקה בלבד. הכל התחיל בשנת 1997 כאשר ג'ון סטיוארט נכנס, או ליתר דיוק זחל, לתוך הפירמידה הגדולה של מצרים עם כאב גב חזק, שלא הצליח לרפא בשום דרך רפואית. שלוש שעות לאחר מכן הוא יצא משם ללא כאבים כלל. ניסויי האקוסטיקה שערך באותו יום, החלו במסע של 25 שנים לגילוי המנגנון הביולוגי שגרש את הכאב, ולהמציא סוג חדש של מכשיר מדעי שבאפשרותו להפיכת צליל לגלוי. ג'ון יתאר עבורנו את החוויה שעבר בפירמידה הגדולה ובניסוי הסימטיקה שהוביל לגילוי כיצד קול לא רק יכול להעביר וכאב כרוני ללא תרופות אלא גם לתמוך בריפוי של מחלות כרוניות רבות.
אודות המרצה
מדען אקוסטי כ-40 שנה, חוקר אקוסטיקה, ממציא מכשיר הסיינוסקופ באמצעותו אפשר לראות צלילים, חוקר השפעות של מוזיקה על דם, על מים, על תאים סרטניים ועוד, המביא יידע פורץ דרך מהמעבדה, המשתלב בבתי החולים ברחבי ארה"ב. במסגרת הסרט 'השדה' - 'The Feild' בבימויה של הבימאית ציפי רז, אפשר לראשונה רוב סטיוארט למצלמה להיכנס למעבדה שלו, ולהביא ניסויים פורצי דרך על ההשפעה של מוזיקה על גופינו ותודעתינו.
סאונד שאוור
2be.maya@gmail.com
hiday22@gmail.com
"מסע בין צלילים" - השפעת הצלילים על השדה האנרגטי - הרצאה חוויתית
בחוויה זו נבין ונרגיש מהי מוזיקה מרפאה, איךהצלילים משפיעים על גופינו , רגשותינו ונפשינו ואיך אפשר להשתמש במוזיקה לריפוי וכטיפול מונע להיווצרות והתפתחות מצבים לא רצויים בגופינו ובחיינו. ביחד נחווה "מסע בין צלילים" סשן Sound healing מדיטטיבי וייחודי, המזמין את המשתתפים לפסק זמן מהרעש החיצוני וכניסה אל חווית הריפוי האישי והעדין אשר מאפשרים המוזיקה והצליל. חווית "מסע בין צלילים" מועברת ברצף משנת 2019, היא מנוגנת על ידי מאיה גור נווה והידי ליברמן, ולאורך הזמן זכתה להפגיש מאות אנשים עם רגעי השקט הפנימי שלהם.
אודות המרצים
הידי ליברמן - מוזיקאי, מורה ומלווה תהליכי התפתחות. ממפתחי ה Chakra Overtone Drum ושיטת הטיפול - 'COD Healing'. כשבאמתחתו 18 שנות קריירה עשירה בנגינה והוראת 'מוזיקת עולם', משנת 2014 שותף הידי בפיתוחו של כלי נגינה פורץ דרך המשלב מוזיקה עם טיפול אנרגטי. בימים אלו מופיע, מרצה ומלמד באירופה וארה"ב, מלווה תהליכי התפתחות אישיים ומנחה סשנים של סאונד הילינג בארץ ובעולם. בעל קליניקה לסאונד באזור חדרה.
מאיה גור-נווה - מטפלת טרנספורמטיבית, מוזיקאית ומנחת מדיטציות בצלילים. בעלת ותק של 25 שנות טיפול ברפואה סינית ,ארומתרפיה ,סאונד הילינג ומדיטציה. בעשור האחרון חוקרת את עולם התדרים והשפעתם על האדם ומפתחת פרקטיקות טיפוליות המשלבות בין ענפי ריפוי שונים. בעלת קליניקה בבנימינה.
בונוס - הספר "אתם המוזיקה - ד"ר ויקטוריה וילאמסון"
מחקרים על השפעת המוח על המוזיקה - בהנחה
340 עמוד, כריכה רכה עם דשים מחיר קטלוגי 96 ₪ לפני הנחה
בשפה ברורה, וקולחת וויליאמסון חולקת עם הקורא מגוון רחב של מחקרים וניסיוניות לשימושים מעשיים מסקרנים במחקרים על השפעת המוח על המוזיקה. הקורא מקבל תובנה ניכרת על האופן שבו מוסיקה יכולה לווסת חוויות רגשיות. 'אתם המוזיקה' מדגים עד כמה המוזיקה בתוכנו חשובה. ויליאמסון נותרת מעשית ומדויקת לאורך כל כתיבתה, וממקמת את המוזיקה בהקשר ביולוגי. Science
המחקר של דר' וילאמסון מספק מבט פשוט על כוחה של המוזיקה להשפיע על התנהגות האדם – ****BBC Music Magazine
על המחברת: דר' ויקטוריה ויליאמסון Victoria Williamson היא חוקרת ויועצת לפסיכולוגיה של המוזיקה; איך מוזיקה מעובדת על ידי המוח והדרכים שבהן המוזיקה משפיעה על המוח וההתנהגויות שלנו. היא מחברת הספר "אתה המוזיקה" . עד כה, היא פרסמה 30 מאמרי מחקר ביקורת עמיתים, 3 ספרים אלקטרוניים, כמו גם מאמרים ציבוריים רבים, מצגות לאוניברסיטאות ברחבי העולם, פסטיבלים, אנשי מקצוע רפואיים, קבוצות ציבוריות, תכניות רדיו וטלוויזיה, בתי ספר. היא מרצה וחוקרת בפסיכולוגיה של המוזיקה המחזיקה במשרות אקדמיות בבריטניה ובשווייץ. המחקר שלה הוצג באמצעי התקשורת הבינלאומיים כולל CNN, MSNBC ו- CBC (קנדה)
השאלה היא לא אם אנחנו עוסקים במוזיקה כי בעצם אנחנו זוללים אותה.
סודות הפסיכולוגיה של המוזיקה עשויים לעזור לנו לפתור את השאלה מדוע יש למוזיקה השפעה כה חזקה עלינו. למה אנחנו אוהבים אותה כל כך?
למה היא נמצאת בכל מקום?
ואיך יש לה השפעות כה רבות על המוח, על הגוף ועל ההתנהגות שלנו?
מבחר תגובות משתתפים מכנס מדע ותודעה ה-16 מוזיקה ותודעה שהתקיים בזום ב-1.4.22:
מקשיבה ונפעמת
תודה על הכנס המדהים, ניכר שהושקע מאמץ רב בהכנתו ובגיוס מרצים כ"כ מיוחדים.
ברגע ששומעים את המוזיקה הזאת. המחשבה הראשונה שעולה היא: לא צריך יותר כלום, רק זה. מדהים
תודה רבה היה מרתק, מעניין מאד ומסקרן לעוד. אפשר להקשיב עוד שעות
תודה רבה אלון היה כנס מרתק ונפלא
תודה רבה היה כנס מרתק, מעשיר ומעניין מאוד
היה מדהים, תודה למארגנים ולמרצים
היה מצויין. מעשיר. מגוון. מעניק הזדמנות לכל מרצה. ומעורר תיאבון לשוב לכל אחד מהתחומים להתעמק בו. תודה רבה!
יום מרתק. היה כנס נפלא ותודה לכם
לצפייה בכנס מדע ותודעה ה-16 "מוזיקה ותודעה"
נבנה באמצעות מערכת דפי הנחיתה של רב מסר